Polityka prywatności i Cookies

Szanowni  Państwo,

Niniejszym informujemy, iż zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych – ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych (Dz. U. UE L 119/1 z dnia 4 maja 2016 r.) Active Serwis Sp. z o.o. Sp.k. z siedzibą w Markach, uprzejmie informuje, że:

POLITYKA PRYWATNOŚCI:

  • Administratorem Twoich danych jest:

Zarząd z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Ciurlionisa 5, 05-270 Marki, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000652573, posiadająca numer NIP 1251648992 i REGON 3666075879 Telefon  725 535 535 mail biuro@activeserwis.pl

  • Twoje dane osobowe będą przetwarzane w celu umożliwienia Ci skorzystania z oferty Active Serwis Sp. z o. o. Sp. k.,
  • Dane mogą być także przetwarzane, gdy jest to niezbędne do zawarcie lub wykonania umowy i wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na Active Serwis Sp. z o.o. Sp. k., czyli na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b oraz lit. c RODO.
  • Możemy kontaktować się z Tobą w celu przedstawienia Naszej oferty.
  • Dostęp do Twoich danych osobowych mogą mieć firmy obsługujące systemy informatyczne oraz podmioty współpracujące z Active Serwis Sp. z o.o. Sp. k.
  • Masz prawo do wglądu do swoich danych i masz możliwość ich poprawiania.
  • Twoje dane zostaną usunięte jeżeli cofniesz zgodę na przetwarzanie danych osobowych.
  • Dane podajesz dobrowolnie, ale jeżeli ich nie podasz, nie będziesz mógł skorzystać z oferty Active Serwis Sp. z o.o. Sp. k.
  • Podanie danych jest dobrowolne, a w relacjach umownych stanowi wymóg zawarcia i realizacji umowy.
  • Poniżej wyrażone zgody możesz w dowolnym momencie wycofać. Jeżeli chcesz wycofać wyrażone przez siebie zgody przekaż nam taką informację.
  • Możliwe jest zgłoszenie sprzeciwu wobec przetwarzania danych, żądania do nich dostępu, sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz przeniesienia. Dane przechowywane są do wniesienia sprzeciwu, a w relacjach umownych – przez czas trwania umowy i po jej zakończeniu przez okres wynikający z przepisów o archiwizacji i przedawnieniu roszczeń. Każdemu przysługuje prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Pytania dotyczące ochrony prywatności w Active Serwis Sp. z o.o. Sp. k. można kierować na adres: biuro@activeserwis.pl

Przechodząc dalej, oświadczasz, że:

  • zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. "a" RODO, wyrażasz zgodę na przetwarzanie przez Active Serwis Sp. z o.o. Sp.k. swoich danych osobowych, w celach korzystania z oferty Active Serwis Sp. z o.o. Sp. k.
  • wyrażasz zgodę na przetwarzanie przez Active Serwis Sp. z o.o. Sp. k. swoich danych osobowych, w celach marketingowych.
  • wyrażasz zgodę na otrzymywanie od Active Serwis Sp. z o.o. Sp. k. informacji handlowych drogą elektroniczną zgodnie z ustawą z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. nr 144, poz.1204 z późn. zm.). Udostępnienie danych jest dobrowolne i niniejszym potwierdzasz, że zostałeś poinformowany, iż przysługuje ci prawo wglądu oraz poprawiania swoich danych, jak również wniesienia pisemnego, umotywowanego żądania, by zaprzestano ich przetwarzania.

PLIKI COOKIES

Informacje ogólne.

  • Operatorem Serwisu jest:Active Serwis Sp. z o.o. Sp. k. z siedzibą w Markach, adres: ul. Ciurlionisa 5, 05-270, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000652573, posiadająca numer NIP 1251648992 i REGON 366075879, nr telefonu: +48725 535 535 , adres mailowy:biuro@activeserwis.pl
    dalej zwana „Operatorem Serwisu”.
  • Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    • Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”).
    • Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego.

Informacja o plikach cookies.

  • Serwis korzysta z plików cookies.
  • Niniejsza witryna nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Poprzez korzystanie z naszej strony wyrażają Państwo zgodę na takie użycie cookies, chyba że Państwa przeglądarka ma włączoną opcję ich blokowania.
  • Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  • Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Serwisu.
  • Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    1. dostosowania zawartości stron internetowych witryny do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika witryny i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy witryny korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  • W ramach niniejszej witryny stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    1. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach witryny, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach witryny;
    2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach witryny;
    3. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych witryny;
    4. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.
  • Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  • Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  1. Udostępnienie danych.
    • Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.
  1. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę:
  • Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Operator Serwisu wskazuje, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www,
  • W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy witryny mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika witryny. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej),
  • W celu zarządzania ustawieniami cookies mogą Państwo wybrać z poniższej listy używaną przeglądarkę internetową/system i Powinni Państwo postępować zgodnie z zawartymi tam instrukcjami:
      • Internet Explorer
      • Chrome
      • Safari
      • Firefox
      • Opera
      • Android
      • Safari (iOS)
      • Windows Phone
      • Blackberry

Kontakt

  • Wszelkie dodatkowe pytania oraz informacje związane z niniejszą Polityką cookies prosimy kierować na adres e-mail Usługodawcy: biuro@activeserwis.pl

Postanowienia końcowe

  • Zasady określone w Polityce cookies podlegają prawu polskiemu.